Uloga poslovnih inkubatora u pružanju usluga velike vrijednosti prema MSP

20. novembra 2019. godine u Beogradskom hotelu Metropol Palas održana je Međunarodna konferencija „Uloga poslovnih inkubatora u pružanju usluga velike vrijednosti prema MSP , konferenciju je organizovalo Ministarstvo ekonomije i EUBID projekat – EU podrška razvoju biznis inkubatora. Projekat finansira Evropska unija, a sprovodi se u saradnji Ministarstva ekonomije i Ministarstva finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz fondova Evropske unije.

Cilj Konferencije bio je pomoći Inkubatorima, Naučno-tehnološkim parkovima i sličnim inicijativama za pokretanje novih kompanija, da poboljšaju svoje poslovanje i usluge, razmjenom iskustava i najboljih praksi, umrežavanjem i razvijanjem partnerstva.

Pored predstavnika više od 35 inicijativa iz oblasti poslovne inkubacije i naučno-tehnoloških parkova u Republici Srbiji, konferencija je okupila predstavnike poslovnih inkubatora iz Evrope, nadležnih ministarstava i agencija koje podržavaju mala i srednja preduzeća, univerzitete, institucije i fondove za startup podršku. Među njima je bio i izvršni direktor Naučno-tehnološkog parka Crne Gore, gospodin Velibor Bošković.

Dva glavna međunarodna govornika bili su Martin Goroško iz Talinskog naučnog parka Tehnopol iz Estonije i Philippe Mariani iz Sofia Antipolis fondacije iz Francuske. Oni su predstavili najbolje prakse iz programa podrške i trendova u poslovnoj inkubaciji u Evropi. U okviru konferencije organizovan je Innovation Meetup, čiji je primarni cilj bio uvođenje inovativnih startapa / stanara, programa finansijske podrške inkubatorima i njihovim stanarima, kao i neki od uspješnih inkubatora i NTP-a iz Evrope i Zapadnog Balkana.

Pretraži

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.

[mc4wp_form]
This site is registered on wpml.org as a development site.