Stanari

Pojedinci i timovi

Poseban strateški cilj Naučno-tehnološkog parka predstavljaju inovativne i tehnološki orijentisane preduzetničke ideje koje ulaze u proces komercijalizacije.

Pojedinci i timovi će biti u mogućnosti da u zajedničkom i kreativno osmišljenom prostoru marljivo rade na komercijalizaciji inovativnih ideja. Osim toga NTP će pružati mogućnost korišćenja specijalizovanih laboratorijskih prostora koji će služiti primijenjenim naučnim istraživanjima čijim bi se rezultatima mogli unaprijediti postojeći ili kreirati novi biznisi.

Startapi

Razvoj startap kompanija kao nezaobilaznih generatora privrednog, naučno-tehnološkog i ukupnog razvoja privrednog i poslovnog ambijenta biće u posebnom fokusu rada Naučno-tehnološkog parka.
 
Naučno-tehnološki park će biti mjesto iniciranja, kreiranja i realizacije, za sve kreativne, odvažne i inovativne pojedince, timove i kompanije.

Kompanije

Naučno-tehnološki park biće mjesto okupljanja visokotehnoloških kompanija, koje svoje poslovanje baziraju na inovacijama, razvoju i primjeni savremenih tehnoloških dostignuća.

Pod jednim krovom, okupićemo kompanije, timove i pojedince, čija vizija je usmjerena na rast poslovanja, jačanje konkurentnosti i internacionalizaciju poslovanja.

Time želimo da doprinesemo osnaživanju crnogorske ekonomije, ali i jačanju sinergije među ključnim akterima privrednog života Crne Gore. Koristeći infrastrukturne resurse Naučno-tehnološkog parka, kompanije će uživati u inovativnom ambijentu za ostvarivanje ambicioznih poslovnih ciljeva. Radite i stvarajte u ambijentu koji odiše pozitivnom energijom i stvaralačkim duhom.

Organizacije

Kvalitetna ideja zahtijeva mnogo truda i rada kako bi dostigla nivo tržišne valorizacije.

Za sve preduzetnike, na putu od koncepta do tržišnog nastupa svaki naredni korak može biti presudan. Kako bi izbjegli mnoge poteškoće, učili se na tuđim a ne na sopstvenim greškama, Naučno-tehnološki park Crne Gore pružiće mentorsku podršku kroz mrežu domaćih i međunarodnih mentora.

Mentorstvo podrazumijeva set aktivnosti koje za cilj imaju praćenje i usmjeravanje poslovnih procesa u definisanom vremenskom intervalu. Osim što je vremenski definisan, mentorstvo je i proces koji je usmjeren i na realizaciju specifičnih poslovnih ciljeva, kao što su produktivnost, profitabilnost, upravljanje promjenama i nastup na inostranim tržištima.

U saradnji sa domaćim i međunarodnim stručnjacima iz prakse i akademskog svijeta, pripremićemo set programa za unapređenje performansi biznisa korisnika naših usluga.

Cilj nam je da kroz transfer znanja i vještina našim korisnicima omogućimo sticanje savremenih i u praksi oprobanih znanja kojima će adekvatno odgovoriti izazovima sa kojima se svakodnevno suočavaju.

Naučno-tehnološki park Crne Gore će se u realizaciji edukativnih aktivnosti voditi premisom spoja naučno-istraživačkih poduhvata i praktičnih vještina koji su temelj uspješnih organizacija i sistema.

Kako postati član?

Popunite aplikacioni formular

Naš tim će Vas kontaktirati

Potrebno je prikupiti malo dokumentacije

Vrednovanje aplikacije

Spremite se da budete dio kreativnog i stimulativnog ambijenta u kom se marljivo radi

This site is registered on wpml.org as a development site.