Posjeta Naučno-tehnološkom parku Beograd sa ciljem inteziviranja saradnje

Predstavnici Naučno-tehnološkog parka Crne Gore boravili su u dvodnevnoj posjeti Naučno-tehnološkom parku Beograd

Tokom ovog studijskog putovanja, predstavnici NTP-a obišli su Naučno tehnološki park Beograd, Fond za inovacionu djelatnost, kao i kompanije članice unutar NTP-a. Fokus dvodnevne posjete bio je na razmjeni znanja i iskustava, kao i na potencijalima saradnje na budućim projektima.

Tokom prvog dana posjete, v.d. direktora Gordana Danilovic-Grković govorila je o izazovima sa kojima se Naučno- tehnološki park Beograd susreće kao i uslugama koje nudi. Radiša Vićević, pomoćnik direktora upoznao nas je sa infrastrukturom i funkcionalnošću objekta, kao i logistikom.

Predstavljeni su i programi koje NTP Beograd pruža startapima i rastućim kompanijama da ubrzaju svoj razvoj, osvoje nova tržišta i privuku investicije.

Drugi dan u sklopu dvodnevne posjete Beogradu započeli smo obilaskom Fonda za inovacionu djelatnost. Sa kolegama iz Fonda razgovarali smo o programima i uslugama koje realizuju, inovativnom preduzetništvu, ali i uspješno razmijenili iskustva i primjere dobre prakse.

Nevena Janković, prezentovala nam je prvi pre-seed program u Srbiji Raising Stars. Upoznali smo se sa konceptom programa koji startap timovima i kompanijama donosi biznis i finansijsku podršku za ubrzan razvoj inovativnih proizvoda i usluga u najranijim fazama razvoja.

Nakon obilaska kompanija u sklopu Naučno-tehnološkog parka Beograd, studijska posjeta zaključena je definisanjem konkretnih polja za saradnju u narednom periodu, kojima se već sada radujemo.

Ovo  studijsko putovanje je organizovano sa ciljem povezivanja sa postojećim i upoznavanja sa potencijalnim partnerima, kao i uspješne razmjene iskustva i primjera dobre prakse, te razmatranja mogućnosti buduće saradnje. Ovo studijsko putovanje organizovano je uz podršku UNDP-a.

Pretraži

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.

[mc4wp_form]
This site is registered on wpml.org as a development site.