Organizovan Forum plavog rasta: Predstavljene prilike koje nudi plava ekonomija

Saradnica na projektima u NTP CG, Tanja Rakonjac, predstavila projekat B-blue

Održana prva međunarodna naučna konferencija iz oblasti pomorstva pod nazivom “1st Kotor International Maritime Conference”, u organizaciji Pomorskog fakulteta Kotor. Suorganizatori konferencije su Opština Kotor i Privredna komora Crne Gore.

Na otvaranju Konferencije u okviru prvog dana govorila je v.d. predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić, koja je pohvalila ideju okupljanja institucija koje se u bilo kom segmentu bave plavom ekonomijom: „Smatram da ovu konferenciju treba da iskoristimo kao priliku za bolje povezivanje te, na bazi toga, sinergetsko djelovanje u pravcu razvoja ovog segmenta ekonomije, koji sve više dobija na značaju na nivou regionalnih i ukupnih evropskih politika.“

U okviru Foruma plavog rasta koji je ogranizovan u okviru drugog dana, predstavljeni su projekti, projektne aktivnosti i ostvareni rezultati u oblasti plavog rasta koje realizuju institucije i organizacije u Crnoj Gori, a sve u cilju boljeg povezivanja između različitih vrsta aktera i dalje saradnje među njima.

Tanja Rakonjac, saradnica na projektima u NTP CG, predstavila je dosadašnje rezultate na projektu B-blue.

“Kroz B-Blue projekat NTP želi da dodatno afirmiše sve ključne stejkholdere u Crnoj Gori u pravcu prepoznavanja potencijalnih plavih tehnologija, a prije svega da NTP dodatno stimuliše jače veze između transnacionalnih BLUE aktera i IT zajednice u Crnoj Gori”, istakla je Rakonjac.

U sklopu konferencije održani su okrugli stolovi na temu “Obrazovanje i obuke pomoraca” i “Inovacije u sektoru plavog rasta: Potencijalni trendovi”.

Pretraži

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.

[mc4wp_form]
This site is registered on wpml.org as a development site.