Predstavnici NTP-a u dvodnevnoj posjeti Zagrebu

Fokus dvodnevne posjete bio je na razmjeni znanja i iskustava, kao i na potencijalima saradnje na budućim projektima

Tokom prvog dana posjete, posjetili smo Zagrebački inovacijski centar Zicer. Izvršni direktor Frane Šesnić, govorio je o izazovima sa kojima se inovacijski centar susreće kao i uslugama koje nudi. Takođe, upoznao nas je sa infrastrukturom i funkcionalnošću objekta, kao i logistikom.

Predstavljeni su i programi koje Zicer pruža startpatima i rastućim kompanijama da ubrzaju svoj razvoj, osvoje nova tržišta i privuku investicije. Posebno nas je interesovao predakceleracijski program Startup Factory, koji nam je predstavila Milica Projić, koordinatorica programa inkubacije poduzetnika.

Drugi dan u sklopu dvodnevne posjete Zagrebu započet je obilaskom agencije Hamag Bicro.

Sa kolegama iz Hamag Bicro-a, sa kojima smo i partneri na jednom od projekata,razgovarali smo o programima i uslugama koje realizuju, inovativnom preduzetništvu, ali i uspješno razmijenili iskustva i primjere dobre prakse.

Tokom drugog dana posjetili smo i Biocentre. Marija Lovrić, direktorica Bicro Biocentar predstavila nam je sistem rada, te nas upoznala sa modelima podrške.

Sa Anitom Šporec, rukovoditeljkom bioanalitičke labaratorije krenuli smo u obilazak  i upoznavanje sa infrastrukturom.

Ovo  studijsko putovanje je organizovano sa ciljem povezivanja sa postojećim i upoznavanja sa potencijalnim partnerima, kao i uspješne razmjene iskustva i primjera dobre prakse, te razmatranja mogućnosti buduće saradnje. Ovo studijsko putovanje organizovano je uz podršku UNDP-a.

Pretraži

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.

[mc4wp_form]
This site is registered on wpml.org as a development site.