Glavni grad uskoro raspisuje javni konkurs: Besplatna izrada 100 web sajtova za sve zainteresovane privrednike u Podgorici

Direktor Centra za informacioni sistem Džemal Lekić saopštio je da je Glavni grad, u želji da našim privrednicima olakša ovaj težak period, odlučio da besplatno izradi 100 web sajtova za sve zainteresovane privrednike u Podgorici.

Složena epidemiloška situacija, koja traje već duže od godinu dana, otežala je poslovanje kompanijama, kako u Podgorici, tako i čitavom svijetu. Iako je veliki broj kompanija uspio da svoje poslovanje prilagodi novonastaloj situaciji, koristeći digitalne kanale komunikacije za prevazilaženje izazova, postoje i one koje to nijesu mogle da sebi priušte.

“Javni poziv će biti objavljen sljedeće nedjelje, ali su sve informacije već dostupne na web sajtu www.100sajtova.me putem kojeg će zainteresovani moći da se i prijave. Sajtove će izrađivati zaposleni u Centru za informacioni sistem Glavnog grada, a ova podrška obuhvata i zakup domena i hosting za period od godinu dana”, istakao je Lekić dodajući da procijenjena vrijednost izrade 100 web sajtova, sa svim dodatnim segmentima, iznosi oko 100.000 eura.

Vjerujemo da će kompanije koje dobiju ovaj vid podrške lakše prevazići krizu u kojoj se nalazimo, imajući u vidu činjenicu da nam digitalizacija u ovom trenutku daje mogućnost savladavanja fizičkih barijera i generalno olakšava poslovanje.

Izjava direktora Centra za informacioni sistem dostupna je na sljedećem linku:  https://www.youtube.com/watch?v=ttux-72TFBg