Održana online radionica na temu značaja plave biotehnološke zajednice

U sklopu Međunarodnog dana planete Zemlje koji se obilježava 22. aprila širom svijeta, Naučno-tehnološki park Crne Gore organizovao je online radionicu o značaju izgradnje plave biotehnološke zajednice na Mediteranu.

U saradnji sa Institutom za biologiju mora Crne Gore, bilo je riječi o eksploataciji morskih bio-resursa kroz biotehnološka rješenja, kao i o mogućim zajedničkim pravcima djelovanja i stvaranju zajedničkog okruženja za razvoj inovacija u ovom sektoru.

Na samom početku direktor Naučno-tehnološkog parka Velibor Bošković obratio se prisutnima i iskazao zahvalnost za  interesovanje povodom otvaranja online diskusije na temu koja je je od velikog značaja za biotehnološku zajednicu.

Takođe, projektna saradnica NTP-a Tanja Rakonjac, predstavila je projekat Interreg-Med Programme, Panoramed & Blue Growth & BlueBioMed, koji je NTP pokrenuo u septembru 2020. godine, kao jedan od članova međunarodnog konzorcijuma u okviru IPA Interreg programa.

Projekat ima za cilj da identifikuje, angažuje i okupi BBt inovacionu zajednicu Mediterana kako bi ojačao odnose među svojim organizacijama u multilateralnom okviru za koordinaciju koji se bavi i teritorijalnom dimenzijom i makroregionalnom perspektivom.

Na radionici su se obratili i menadžer za programske aktivnosti NTP-a Radivoje Drobnjak, kao i Mirko Đurović i Branka Pestorić naučni saradnici sa Instituta za biologiju mora.

Pretraži

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.

[mc4wp_form]
This site is registered on wpml.org as a development site.