EU4TECH PoC poziv

ONLINE LANSIRANJE 2021 EU4TECH PoC POZIVA: 18. januar 2021. u 14:00h

Projekat Proof of Concept za zapadni Balkan najavljuje pokretanje otvorenog poziva za projekte 2021. godine. Lansiranje će biti praćeno putem Zoom Webinara na kome će biti predstavljen poziv i odgovoreno na pitanja. Za Webinar se možete registrovati ovdje.

Poziv će biti otvoren u ponedeljak, 18. januara 2021. i ostaće otvoren do nedelje, 28. februara 2021. Od 18. januara 2021. moći ćete da pronađete sve potrebne informacije za prijavljivanje na web stranici EU4TECH PoC. Za potrebna ažuriranja možete se registrovati ovdje.
Agendu događaja možete pročitati u nastavku:

 • 14:00: Uvod u PoC projekat i stručni tim
 • 14:15: Prezentacija Zajedničkog istraživačkog centra Evropske komisije (JRC) – „PoC u kontekstu“;
 • 14:30: Pregled ponuđene podrške i komentar za 2020. godinu;
 • 15:00 Detaljna prezentacija PoC poziva, uključujući prijave i procese evaluacije;
 • 15:20: Pitanja i odgovori;
 • 15:30 KRAJ

Na Zoom događaj se prethodno morate registrovati, a brojevi učesnika su ograničeni. Savjetujemo vam da se registrujete ranije.
Ažuriranja agende biće objavljena na web stranici EU4TECH i poslata onima koji su se prijavili za projekat ili za Webinar.

Prijavite se na EU4Tech PoC WB Otvoreni

Poziv za visokokvalitetnu specijalizovanu podršku!

EU4TECH PoC WB projekat nudi specijalizovanu podršku za 40 najperspektivnijih projekata zasnovanih na tehnologijama, razvijenih u okviru javnih istraživačkih organizacija i mikro, malih i srednjih preduzeća sa Zapadnog Balkana na „Proof of Concept Stage“ (nivo tehnološke spremnosti 3).

Nudimo vam priliku da radite sa iskusnim EU i nacionalnim stručnjacima koji će vam pomoći da potvrdite i zaštitite svoju tehnologiju, razvijete robustan biznis model i usmjerite svoj projekat prema komercijalnoj realnosti.
Podobni kandidati za javni poziv EU4TECH PoC WB do 2021. godine mogu doći sa univerziteta, istraživačkih instituta, MSP i visokotehnoloških preduzeća u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu*, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji**.

Prijave se vrše putem projekata u fazi razvoja „Proof of concept“ (PoC) (TRL3) – npr. realizacija metode ili ideje kako bi se pokazala njihova izvodljivost ili kako bi se potvrdilo da koncept ili teorija imaju praktični potencijal.

* Ova oznaka ne dovodi u pitanje stavove o statusu i u skladu je sa Rezolucijom UNSCR 1244/99 i Mišljenjem ICJ-a o proglašenju nezavisnosti Kosova.
** NAPOMENA: Preduzeća iz Srbije ne ispunjavaju uslove za ovaj javni poziv i usmjerena su prema njihovim nacionalnim šemama.

Uspješni kandidati dobiće visoko specijalizovane usluge podrške, koje se pružaju kao spoj mentorstva i radionica:

 • Razvoj tehnologija i izrada prototipa za komercijalne demonstracije.
  Podrška preduzetništvu i mentorstvo.
  • Upravljanje intelektualnom svojinom.
  • Analiza tržišta.
  • Poslovni plan i poslovni model.
  • Dalja podrška u finansiranju.

Podrška je takođe dostupna za izgradnju demonstratora i traženje zaštite IP-a.