Izvrsni projekti crnogorskih naučnika dobijaju valorizaciju kroz COST program

Projekat “3DP istraživanje i inovacije za Covid-19”

Dominique Vandekerchove je naučni predstavnik koji u okviru COST programa finansiranog od strane  Evropske Komisije prati uspješne rezulate svojih MC (Management Committee) članova i njihovih istraživačkih grupa širom Evrope vezanih za postojeće Covid-19 inicijative. On je uputio poziv MC članu COST CA16116 akcije “Wearable Robots for Augmentation, Assistance or Substitution of Human Motor Functions”, doc. dr Mileni Đukanović da predstavi projekat “3DP istraživanje i inovacije za Covid-19” koji je finansiran od strane Ministarstva nauke Crne Gore, Univerziteta Crne Gore i Naučno-tehnološkog parka Crne Gore za novi broj COST newsletter, kao i na samom sajtu date COST akcije.

Više o samom projektu možete pročitati ovdje.

O samim rezultatima istraživanja pročitajte u januarskom izdanju časopisa MDPI Applied Sciences

Projekat “3DP istraživanje i inovacije za Covid-19” je prvorangirani na konkursu Ministarstva nauke za Covid-19 konkurs.

Nosilac projekta je Elektrotehnički fakultet, a rukovodilac projekta doc. dr Milena Đukanović.

Realizovan je u saradnji sa Naučno-tehnološkim parko Crne Gore, Kliničkim centrom Crne Gore i Vrije Univerzitetom iz Brisela.

Pretraži

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.

[mc4wp_form]
This site is registered on wpml.org as a development site.