Sajam S3 projekata: Nauka i inovacije stubovi pametnog rasta u Crnoj Gori

Sajam projekata u oblastima pametne specijalizacije (S3), u okviru kojeg je Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja, zajedno sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i turizma, predstavilo neke od inovativnih projekata koji su podržani iz nacionalnog budžeta, IPA predpristupne podrške i programa Evropske unije (EU).
Svoje inovativne projekte i programe predstavilo je više od 30 izlagača među kojima su predstavnici inovacione infrastrukture, univerziteta i centara izvrsnosti, dobitnici kolaborativnih grantova za inovacije i grantova za ranu fazu razvoja startapova, korisnika predakceleracijskog programa, kao i druge relevantne institucije i akteri koje su uključene u implementaciju koncepta pametne specijalizacije.

Cilj Sajma inovativnih projekata je bio da mladima i široj javnosti priblizi pojam inovacija, na koji način one doprinose razvoju u prioritetnim oblastima pametne specijalizacije koji su neki od prvih rezultata implemetacije ovog koncepta u Crnoj Gori.

Šćepanović je kazala da se festival Dani nauke i inovacija, nakon dvije godine pauze vratio u Crnu Goru, kako bi stručnoj i široj javnosti, a posebno mladima, približio uticaj tog svijeta na svakodnevicu ali i posebno ukazao kako se, uz nove izume i inovativna rješenja, može kreirati bolja budućnost za sve.

„Vlada Crne Gore prepoznaje značaj nauke i inovacije u cjelokupnom razvoju društva, izražavajući spremnost da aktivnim mjerama podrške razvoju ovih djelatnosti unaprijedi ambijent u kome će nauka i inovacije postati glavni stubovi pametnog rasta“, rekla je Šćepanović.

Pretraži

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.

[mc4wp_form]
This site is registered on wpml.org as a development site.