Konferencija o plavoj ekonomiji- Blue wawe week Montenegro 2022

Konferencija o plavoj ekonomiji na temu “Inovacije za održivo korišćenje morskih i pomorskih resursa u našim morima”, koju je od 7. do 9. juna organizovala Privredna komora Crne Gore, u hotelu Splendid Conference & Spa Resort u Budvi, u okviru Plave nedjelje. Ova konferencija realizuje se kroz tri EU projekta u kojima učestvuje Privredna komora Crne Gore kao partner – BLUEfasma, finansiran od strane Interreg Mediteranskog programa, i BLUEAIR i SHIPMENTT Plus, finansirane kroz Interreg ADRION program.

Direktor Naučno-tehnološkog parka Crne Gore Velibor Bošković, bio je jedan od panelista u okviru prvog dana konferencije o plavoj ekonomiji na temu “Inovacije za održivo korišćenje morskih i pomorskih resursa u našim morima”.

Tokom događaja posebna pažnja je bila posvećena razmatranju različitih plavih projekata realizovanih širom jadransko-jonskog i mediteranskog područja, kao i na razmjenu najboljih praksi i preporuka za pokretanje i jačanje sinergija u oblasti plavog rasta, kako unutar zemlje tako i van nje.

Tanja Rakonjac, saradnica u projektnom sektoru, prisustvovala je drugom danu konferencije.  U svom obraćanju, Rakonjac je govorila o aktivnostima Naučno-tehnološkog parka Crne Gore u oblasti plave ekonomije, osvrćući se na B- Blue projekat i njegova postignuća.

Pretraži

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.

[mc4wp_form]
This site is registered on wpml.org as a development site.