RISE Putovanje: Poziv za prijavu

Podrška idejama socijalnog preduzetništva i razvoju mladih ljudi sa zapadnog Balkana

Projekat RISE objavljuje drugi otvoreni poziv za prijave mladih preduzetnika iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova*, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije da razviju svoje ideje o socijalnom preduzetništvu.

Šest lokalnih inkubatora iz navedenih zemalja, traže mlade ljude od 18 do 35 godina sa Zapadnog Balkana, koji govore engleski dovoljno dobro da aktivno učestvuju u internacionalnom programu i koji će se prijavljivati u timu od najmanje dvije osobe, a spremni su da uče o socijalnom preduzetništvu i imaju ambicija za razvijanje konkretne ideje sa pozitivnim društvenim uticajem. Učešće u projektu RISE razvija vještine mladih i doprinosi njihovom zapošljavanju.

Da bi mogli da se prijavite potrebno je:

  • da imate identifikovan društveni i/ili ekološki problem koji želite da riješite;
  • da ste počeli rad na svojoj ideji u manjoj mjeri / samostalno, ali se još uvek nijeste bavili stvarnom poslovnom aktivnošću;
  • da ideja sa kojom konkurišete nije već podržana / finansirani od drugog postojećeg programa podrške.

Sve dodatne detalje i uslove za prijavu možete pronaći u Javnom pozivu.

Prijave su otvorene do 26. septembra na sljedećem LINKU.

Cilj RISE-a (Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike) je unaprijeđivanje ekosistema socijalnog preduzetništva Zapadnog Balkana i omogućavanje mladim ljudima da razviju inovativna društvena rješenja čime doprinose pomirenju i saradnji u regionu. Pozitivna promjena na Zapadnom Balkanu moguća je, dok se stabilnost i prosperitet mogu postići samo podsticanjem pomirenja i saradnje u regionu. RISE Putovanje posebno je prilagođen program u kojem je učešće besplatno i koji će vam pomoći da naučite, rastete i napravite promjene u svojoj okolini.

Projekat promoviše dijalog i saradnju između aktera i teritorija kroz mobilnost njegovih učesnika, organizovanje regionalnih treninga, razmjene radionica i događaja kao i stvaranje prave mreže mladih preduzetnika. Riječ je o trogodišnjem projektu koji je započeo 1. oktobra 2019. godine i koji se sprovodi na cijelom Zapadnom Balkanu.

Više o mogućnostima kao i o samom projektu možete pronaći na: www.risewb.org

Pretraži

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.

[mc4wp_form]
This site is registered on wpml.org as a development site.