Prijave za drugi krug „BoostMeUp” predakceleracijskog programa do 10. novembra

Ekspertska podrška, novčana nagrada, i biznis put u SAD za najbolje startup ideje

Počelo je prijavljivanje za drugu generaciju „BoostMeUp” predakceleracijskog programa u okviru kog se najbolji crnogorski startup-ovi razvijaju i lansiraju na tržiše. Svoju ideju ili kreativno rješenje mogu prijaviti svi kreativci, inovatori, preduzetnici i kompanije udruženi u timove, popunjavajući obrazac na sajtu www.boostmeup.me do 10. novembra 2021. godine.

Tim povodom biće organizovani i Info dani za sve koji žele detaljno da se informišu o ovogodišnjem programu i to 22. oktobra u Nikšiću („Tehnopolis”) i 28. oktobra u Podgorici (prostorije „Telekoma”). Oba događaja održaće se sa početkom u 18h, a zainteresovani se prijavljuju putem mejla [email protected].

Odabranih šest ekipa proći će kroz petomjesečni program obuka u okviru kojih će savladati šest modula:

  • razvoj biznis modela;
  • marketing istraživanje i analiza tržišta;
  • razvoj tehnologije i prototipiranje;
  • zaštita intelektualne svojine;
  • pitching vještine;
  • finansijski menadžment.

Za svaki do navedenih modula, korisnici će imati na raspolaganju mentora sa regionalnim i međunarodnim iskustvom, kao i lokalnog mentora .

Za timove je, osim ekspertske, predviđena i finansijska podrška u iznosu od po 6.000 eura, dok će tri pobjedničke ideje biti odabrane na finalnom nadmetanju – Montenegro Pitching Competition. Učesnicima će po završetku programa biti obezbijeđena i podrška biznis inkubatora, koja pored ostalog podrazumijeva korišćenje resursa Data centra, laboratorije za industrijski dizajn TechLab Tehnopolis, FILA inovacione laboratorije, biotehnološke laboratorije BioLab Tehnopolis, kao i korišćenje coworking prostora i ostale infrastrukture partnera projekta.

Specijalna nagrada za najbolje biće putovanje u SAD tj. mogućnost predstavljanja ideja potencijalnim investitorima.

Poseban kvalitet programa i ove godine čine međunarodni, regionalni i nacionalni mentori kao što su Tanja Senekovič (Slovenija), Petra Karanikić (Hrvatska), Vladimir Nedović (Holandija), dr Nedeljko Milosavljević i dr Đorđe Ćelić (Srbija), Darko Ivanović (Crna Gora) i drugi.

Predakceleracijski program „BoostMeUp” predstavlja nacionalnu platformu koja za cilj ima povećanje konkurentnosti i digitalizaciju privrede Crne Gore kroz razvoj inovativnog ekosistema i kreiranje inovativnih kompanija, podizanje znanja i vještina, kreiranje novih vrijednosti, preduzetničke kulture i olakšanog pristupa regionalnim i međunarodnim tržištima za inovativne i preduzetničke projekte. Program u potpunosti usklađen sa prioritetima S3 nacionalne strategije kojom se potencira novi model ekonomskog razvoja zasnovan na ciljanoj podršci naučno-istraživačkim i inovativnim aktivnostima.

Vodeći partner na programu je Inovaciono preduzetnički centar „Tehnopolis”, a partneri su Naučno-tehnološki park Crne Gore, IT kompanija „Amplitudo” i Crnogorski Telekom. Program sufinansira Ministarstvo ekonomskog razvoja Crne Gore, dok je kompanija Rakuten Viber zvanični partner programa.

Pretraži

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.

[mc4wp_form]
This site is registered on wpml.org as a development site.