Prigrlite zelenu revoluciju: Pridružite se našem B2GreenHub ekosistemu

Osjećate težinu nadolazećih propisa o održivosti? Niste sami. Mnoge kompanije širom Evrope i šire teže da ispune stroge zahtjeve Direktive EU o korporativnom izveštavanju o održivosti (CSRD), pa je razumljivo što se osjećate pomalo preplavljeno.

Naš B2GreenHub ekosistem je ovdje je da vas podrži! Zamislite nas kao vašeg pouzdanog saveznika, koji vas vodi kroz složenosti zelenih propisa i prihvata holistički pristup zelenoj tranziciji vaše kompanije. Pridružite nam se danas, i zajedno ćemo savladati ovaj put, pretvarajući izazove usklađenosti u prilike za rast i liderstvo u održivosti.

Ko smo mi?

Mi smo moćni savez 106 vodećih EU institucija, podržan raznovrsnim timom od preko 150 poslovnih eksperata i preko 200 tehničkih stručnjaka koji udružuju svoje talente kroz 7 revolucionarnih EU projekata vrijednih impresivnih 14,8 miliona eura. Od uglednih univerziteta do dinamičnih istraživačkih centara i privatnih savjetodavnih firmi za pisanje projekata, naša mreža nudi raznovrsnu stručnost da podrži vaše zelene inicijative. Zamislite nas kao vaš sveobuhvatni centar za sve što je zeleno.

Uz naš ekosistem, pristupićete više od 50 testnih postrojenja i bogatstvu od preko 200 tehnoloških rješenja. Na svakom koraku će vas voditi naši posvećeni menadžeri ključnih računa, viješti u marketingu, pisanju projektnih predloga, analizi tržišta i B2B umrežavanju. A sa našom digitalnom platformom, B2GreenHub.eu, kao vašim pouzdanim pratiocem, lako ćete proći kroz vašu zelenu tranziciju uz pristup stvarnim studijama slučaja i detaljnim analizama troškova i koristi. Kada se pridružite našem ekosistemu, ne dobijate samo pristup resursima; dobijate personalizovanu podršku prilagođenu vašim jedinstvenim potrebama.

Koga pozivamo da nam se pridruži?

Pozivamo ambiciozne proizvodne kompanije koje žele da izađu iz okvira i započnu zelenu tranziciju (startape, mala i srednja preduzeća i srednje kompanije) koje posluju u sljedećih 7 sektora: elektronika; hrana i piće; farmaceutski i hemijski; metal; plastika i guma; mašinerija i oprema; građevinski materijali i nameštaj.

Šta je u tome za vas?

Pridružite nam se na putu ka održivosti, gdje će odabrane kompanije iz ovog otvorenog poziva imati priliku da krenu zelenim putem sa nama. Pridružujući se našoj zajednici, uživaćete u nizu prednosti, od povećanog kapaciteta proizvodnje, smanjenih poslovnih troškova i rizika, poboljšane predvidljivosti poslovanja do poboljšanog kvaliteta proizvoda i pristupa kupcima.

Zamislite ovo: biće vam dodijeljen posvećeni menadžer ključnih računa koji će vam služiti kao vodič kroz svaki korak vaše zelene tranzicije. Trebate stručnu procjenu vašeg učinka? Pokriveni ste. Želite da izradite strateški plan? Imamo stručnjake za to takođe. Od savjetodavne podrške u LCA analizi do pristupa vrhunskim testnim postrojenjima i pomoći u pisanju predloga projekata, tu smo da vam pružimo stručnost koja vam je potrebna za uspijeh. Ali tu ne stajemo. Radimo blisko s vama na razvoju konkretnog akcionog plana, koji opisuje specifične aktivnosti u saradnji sa vrhunskim EU stručnjacima iz različitih oblasti. Kako napredujete, sprovodićemo procjene uticaja i pružati stalne smjernice kako bismo osigurali da ste na pravom putu ka održivosti.

Evo kako da započnete:

 1. Pridružite se našoj zajednici dijeleći informacije o vašoj kompaniji OVDJE.
 2. Procijenite spremnost vaše kompanije za digitalne i zelene inicijative i steknite uvide poredeći se sa kolegama iz vašeg sektora.
 3. Primite personalizovano vođenje i podršku od vašeg izabranog menadžera ključnih računa koji će vam pomoći u identifikaciji, implementaciji i skaliranju održivih rješenja putem prilagođenog plana.
 4. Istražite naše usluge, uključujući:
  – podršku vrhunskih EU stručnjaka za digitalne i zelene tehnologije specijalizovanih za vještačku inteligenciju, blockchain, LCA analizu, strategije smanjenja ugljeničnog otiska i više,
  – pristup najmodernijim testnim postrojenjima i specijalizovanoj opremi, pristup najnovijim digitalnim i zelenim tehnološkim rješenjima,
  – iskoristite mogućnosti finansiranja i dobijte pomoć u pripremi projektnih prijedloga,
  – uključite se u eksperimentisanje i razvoj prototipova za zelena rješenja kako biste uštedjeli troškove i povećali efikasnost.
 5. Povežite se sa ogromnim ekosistemom istomišljenih kompanija, stručnjaka, fasilitatora i kreatora politika putem naše platforme, B2GreenHub.eu, koja je trenutno u razvoju.
 6. Ostanite na čelu inovacija i najboljih praksi, razmijenjujući iskustva i uvide sa liderima u industriji u savladavanju zelenih izazova.
 7. Procijenite uticaj svojih strategija i unaprijedite ih kako biste ostali ispred u praksama održivosti.

Još uvijek niste uvjereni? Evo zašto smo vaš pouzdani zeleni saveznik:

Mix ‘n’ Match: Sa timom od 150 fasilitatora iz raznovrsnih oblasti i 200 iskusnih stručnjaka za zelene tehnologije, imamo sve sastojke recepta za uspijeh.

Držimo vas za ruku: Nećemo vas samo baciti u duboki zeleni kraj; bićemo tu na svakom koraku.

Holistički pristup: Nismo samo za spasavanje drveća; radi se i o spasavanju vašeg novčanika. Jer, hajde da budemo iskreni – kružno je nova kvadratna forma.

Živimo zelenu priču: Bezbrojne uspješne priče i najbolje prakse govore mnogo o našem zelenom dosijeu postizanja rezultata.

Spremni da nam se pridružite? Prijavite se OVDJE i započnite svoje zeleno putovanje.

Rok:

Prijavite se dijeleći informacije o vašoj kompaniji OVDJE prije roka 30. juna 2025.

Poziv ostaje otvoren do ovog datuma, sa tri međuroka:

 • Prvi međurok: 31. jul 2024,
 • Drugi međurok: 30. septembar 2024,
 • Treći međurok: 30. jun 2025, ako mjesta još uvek budu dostupna.

Rane prijave se toplo preporučuju, jer će biti pregledane nakon svakog međuroka za selekciju u pilot aktivnosti.