Nj. E. Karel Urban u posjeti Naučno-tehnološkom parku Crne Gore

Zajedničkim saradnjom do novih mogućnosti

Ambasador Republike Češke u Crnoj Gori Nj.E. Karel Urban, sa saradnicima je posjetio Naučno-tehnološki park Crne Gore. U razgovoru sa izvršnim direktorom Naučno-tehnološkog parka Crne Gore, Veliborom Boškovićem bilo riječi o dosadašnjoj saradnji, koja je naročito bila aktuelna u vremenu epidemije COVID19 u Crnoj Gori, kada je Ambasada Republike Češke snažno podržala koaliciju koja je bila usmjerena na izradu zaštitnih vizira. Nj.E. G-din Urban se zahvalio na veoma dobroj saradnji i istakao kako se još jednom potvrdilo da su solidarnost i timski duh osnova uspješnog rada. Takođe, G-din Urban je upoznao predstavnike NTP sa aktivnostima koje je Ambasada imala u prethodnom periodu, naročito u svijetlu pandemije COVID19 i istakao kako vjeruje da će se uspostavljena saradnja nastaviti i dodatno ojačati u bliskoj budućnosti.

Zahvaljujući se na velikoj podršci i pomoći, G-din Velibor Bošković je istakao da je saradnja sa ambasadom Republike Češke bila izuzetno važna u periodu otežanih uslova za rad tokom pandemije. Ističući kako je ostvarena saradnja bila više nego dobara, G-din Bošković je takođe iskazao spremnost da se ista nastavi u narednom periodu i proširi na nove oblasti. U razgovoru sa G-dinom Urbanom , izvršni direktor NTP je detaljnije pojasnio misiju i viziju poslovanja Naučno-tehnološkog parka, kao institucije koja je generator aktivnosti koje za cilj treba da imaju jačanje saradnje između poslovne, naučne i akademske zajednice, a sve u pravcu jačanja konkurentnosti crnogorske privrede i njenih potencijala. Ovom prilikom, G-din Urban je imao mogućnost da se upozna i sa novim prijedlozima zakonskih rješenja na kojima je radila radna gupa pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke i koji bi trebali da da ju veliki podstrek svim aktivnostima koje za rezultat treba da imaju unapređenje poslovnog ambijenta Crne Gore i našu državu predstave kao pogodnu investicionu destinaciju, kada je riječ o ulaganjima i tehnološko preduzetništvo i inovacione aktivnosti.

Zaključeno je da postoje brojne mogućnosti zajedničke saradnje u oblasti transfera znanja i iskustava, koji bi za krajnji cilj trebalo da dovedu do generisanja novih ideja, inovacija i poslovnih poduhvata. Saradnja između Ambasade Republike Češke i Naučno-tehnološkog parka Crne Gore će u vremenu pred nama biti produbljena novim aktivnostima i projektima, koji će dodatno približiti privredne subjekte ali i kulturu i vrijednosti dva prijateljska naroda, zaključeno je na kraju ovog sastanka.

Pretraži

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.

[mc4wp_form]
This site is registered on wpml.org as a development site.