Kick-off Webinar „EU4TECH POC – poziv za aplikacije”

Projekat namijenjen aplikantima iz zemalja Zapadnog Balkana

Danas je objavljen poziv za zainteresovane učesnike sa Zapadnog Balkana, u okviru projekta EU4TECH PoC. Poziv je objavljen u sklopu kick-off online sastanka koji je održan putem Zoom platforme. Vebinar je bio fokusiran na pojašnjenje koncepta samog projekta, upoznavanjem sa timom ključnih stručnjaka, Zajedničkim istraživačkim centrom Evropske komisije – „PoC u fokusu“, pojašnjenju elemenata poziva PoC, uključujući procese prijave i evaluacije, vremenske rokove i primjenu. Tokom održanog vebinara, poseban dio je bio posvećen i sesiji pitanja i odgovora od strane zainteresovanih učesnika.

Projekt EU4Tech PoC WB nudi podršku za više od 40 perspektivnih projekata zasnovanih na tehnologiji, aplikantima sa zapadnog Balkana u fazi „Provjera koncepta“. Biće ponuđena pomoć stručnjaka i mentora koji će pomoći u procesu potvrde i zaštite tehnologije, razvoj poslovnog model i približavanja tržišnom plasmanu.

Projekat se finansira kroz IPA fondove, namijenjen je radu sa istraživačima iz javnih / neprofitnih istraživačkih organizacija, kao i startap i malim i srednjim preduzećima.

Tokom 2 godine (januar 2020.-decembar 2021.) tim stručnjaka mentorisaće 40 projekata “Potvrda koncepta” iz regiona kroz 6 oblika visoko specijalizovane tehničke pomoći:

  1. Razvoj tehnologije i izrada prototipa za komercijalne demonstracije
  2. Podrška i mentorstvo u preduzetništvu
  3. Upravljanje intelektualnom svojinom
  4. Analiza tržišta
  5. Biznis plan i poslovni model
  6. Sledeća podrška finansiranja

Regionalna pokrivenost: Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo *, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija.

Izvor: EU4TECH PoC Western Balkans

Pretraži

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.

[mc4wp_form]
This site is registered on wpml.org as a development site.