Crnogorska inženjerska zimska škola – prijave do 15. januara 2020. godine

Prijave su otvorene do 15. januara 2020. godine.

Crnogorska inženjerska zimska škola „Montenegrin Engineering Winter School 2020“, pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, Univerziteta Crne Gore, Eelektrotehničkog fakulteta i kompanije M:tel, održaće se od 3. do 9. februara 2020. godine, na Elektrotehničkom fakultetu i Mtel digitalnoj fabrici.

Rukovodilac projekta doc. dr Milena Đukanović kaže da je zimska škola besplatna za studente sa Univerziteta Crne Gore, drugih privatnih univerziteta i mlade profesionalce koji su željni aktuelnih inženjerskih vještina i znanja.

“Intenzivni jednonedjeljni program je osmišljen tako da interesantnim obukama i radionicama iz oblasti web programiranja, 3D štampe i vrituelne stvarnosti ukaže studentima tehničkih nauka na nove i svjetski aktuelne teme u inženjerstvu. Za najbolje polaznike pripremljene su vrijedne nagrade”, kazala je Đukanović.

Školu će svečano otvoriti rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić i ministarka nauke dr Sanja Damjanović, a izložbu radova 3D štampe studenata Elektrotehničkog fakulteta otvoriće Nj.E. LIU Jin, Ambasador NR Kine u Crnoj Gori 03. Februara 2020. godine u Plavoj sali.

Partneri projekta su: Mtel, Mtel digitalna fabrika, Codingo d.o.o., NVO Biznis Centar, Privredna komora, Mašinski fakultet, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Pomorski fakultet, Arhitektonski fakultet.

Ko može da se prijavi?
Svi studenti Univerziteta Crne Gore, ostalih univerziteta, kao i mladi profesionalci željni aktuelnih inženjerskih vještina i znanja.

Želiš da učestvuješ?
Pošalji prijavu na [email protected] do 15. januara 2020. godine. Takođe, podijeli sa nama zašto želiš da učestvuješ u zimskoj školi, kao i šta očekuješ od iste. Broj mjesta je ograničen. Izabrani kandidati će biti obaviješteni najkasnije do 20.01.2020. godine.

Prvog dana zimske škole u 10h Nj. E. LIU Jin, Ambasador NR Kine u Crnoj Gori, svečano  će otvoriti izložbu 3D štampanih radova ‘Kineska priča’, studenata II godine Elektrotehničkog fakulteta, koji su našli inspiraciju u Kini i njenoj kulturi. Ovo je dio inovacionog projekta, takođe podržanog od Ministarstva nauke, na kome je rukovodilac doc. dr Milena Đukanović,a galvni partner je Biblioteka za slijepe Crne Gore.

Šta ćemo vas naučiti?
Cilj Montenegrin Engineering Winter School 2020, pod pokroviteljstvom Univerziteta Crne Gore, Ministarstva nauke i kompanije Mtel (Mtel digitalna fabrika) je da studente i mlade profesionalce upozna sa aktuelnim inženjerskim vještinama – 3D štampom, virtuelnom stvarnosti i web programiranjem. Od eksperata i iskusnih predavača imaćete priliku da saznate kako su oni svoje inženjerske snove pretvorili u uspješne kompanije. Svakog dana u toku škole polaznici će putem inženjerskih radionica učestvovati u takmičenjima za primamljive nagrade.

Prilog: Program škole i Prijavni formular.

Izvor: UCG

Pretraži

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.

[mc4wp_form]
This site is registered on wpml.org as a development site.