Besplatni online panel- “Međunarodni dan djevojčica u ICT-u”

Nevladino udruženje „Digitalizuj.Me“, u saradnji sa Telenorom, a uz podršku Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, organizuje  online panel diskusiju povodom 10. jubilarnog „Međunarodnog dana djevojčica u ICTu“, u četvrtak, 22. aprila, u 10h.

Svi zainteresovani se mogu se prijaviti, a učešće je besplatno. Prijava za učešće na panelu se može pronaći na sajtu – www.digitalizuj.me.

Međunarodni dan djevojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama (ICT) obilježava se četvrtog četvrtka u aprilu svake godine, kao inicijativa pokrenuta od strane Međunarodne telekomunikacijske zajednice (ITU), koja je jedna od agencija Ujedinjenih nacija za informacijske i komunikacijske tehnologije. Obilježava se u više od 140 zemalja širom svijeta.

Ove godine u četvrtak 22. aprila obilježava se jubilarni 10. „Međunarodni dan djevojčica u ICTu”. Inicijativa ima za cilj da kreira globalno okruženje koje će osnažiti i ohrabriti djevojke da razmisle o karijeri u rastućem sektoru ICT-a, omogući djevojkama kao i IT kompanijama da iskoriste prednosti većeg učešća djevojaka i žena u ICT sektoru.

Panel diskusija povodom međunarodnog dana djevojčica u ICTu će se održati u četvrtak 22. aprila. Na početku panela svim prisutnima će se obratiti Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija – Tamara Srzentić, a na samom panelu će učestvovati: Milena Đukanović – docent na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici i direktorica Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore; Sanja Gardašević – direktorica digitalne marketinške agencije Alicorn i predsjednica Upravnog odbora Udruženja ICT Cortex; Nina Drobnjak – sistem inženjerka u kompaniji Telenor; Milica Milojković – učenica srednje škole i polaznica doMEn škole programiranja.

Pretraži

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.

[mc4wp_form]
This site is registered on wpml.org as a development site.