Balkathon – prvi regionalni događaj internetskog takmičenja

Smarten up for the future

Regionalni Savjet za saradnju (RCC-Regional Cooperation Council) je službeno pokrenuo prvi regionalni događaj internetskog takmičenja pod sloganom „Balkathon-Smarten up for the future“. Balkathon će biti prilika za promociju digitalnih pametnih rješenja, kao i za umrežavanje mladih, startapova i sl. kako bi zajedno radili i smislili inovativne ideje i odgovorili na potrebe nakon pandemije.

Nadalje, ovo takmičenje će okupiti mlade inovativne ljude, startap kompanije, centre za digitalnu inovaciju, naučne parkove, univerzitete, mala i srednja preduzeća i druge različite učesnike sa zapadnog Balkana, kako bi zajednički radili i stvarali nove ideje i rješenja koja se mogu implementirati u cijeloj regiji.

Predložene teme za Balkathon su: pametni turizam, platforma za digitalno učenje i rješenja za plaćanja putem Interneta. Za svaku tematsku stavku pobjednicima će se osigurati nagrada u iznosu od 10 000 EUR.

Postupak registracije počeo je 1. jula 2020. godine i biće otvoren do 12. jula 2020. godine, u 12:00 časova.

Više informacija o registraciji i zahtjevima potražite na linku:

https://rcc.int/balkathon.

Pretraži

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.

[mc4wp_form]
This site is registered on wpml.org as a development site.