Web Summit 2019

Mjesto na kojem se rađa budućnost

Lisabon je od 04. do 07. novembra tehnološka prijestonica svijeta, jer se u njegovoj Altice areni održava se jedan od najznačajnih događaja, na kojem učestvuju predstavnici vodećih tehnoloških i inovativnih kompanija iz cijelog svijeta. Riječ je o jedinstvenom događaju koji za cilj ima povezivanje ljudi i kompanija radi analize, saradnje i redefinisanja tehnoloških globalnih trendova. Konferencija ima toliki značaj, da je po ocjeni FORBES-a rangirana kao „najbolji tehnološki događaj na svijetu“. Događaj na jednom mjestu okuplja više od 70.000 posjetilaca, 11.000 izvršnih direktora malih, srednjih kompanija i korporacija, iz više od 160 država, uz nastup više od 1.200 govornika.

Web Summit-u prisustvuju i predstavnici Naučno-tehnološkog parka Crne Gore, Saša Ivanović, Predsjednik odbora direktora i Velibor Bošković, v.d. izvršnog direktora, koji učešće na konferenciji koriste za ostvarivanje kontakata u pravcu osmišljavanja i realizacije zajedničkih projekata sa potencijalnim partnerima. Učešće na ovoj konferenciji predstavnici NTP Crne Gore koriste da predstave preduzetničko-inovativni ekosistem Crne Gore, njegove aktere i potencijale. Osim toga, predstavnici NTP su obavili veliki broj sastanaka, sa ciljem uspostavljanja i jačanja veza sa sličnim partnerskim organizacijama ali svjetski poznatim kompanijama.

Predstavnici NTP su tako imali priliku da aktivno učestvuju na panel diskusijama gdje su govornici bili neka od najznačajnijih imena današnjice, kada je riječ o tehnološko inovacionim aktivnostima širom svijeta. Među imenima se izdvajaju, Mitchell Baker, suosnivač i Predsjednica kompanije Mozilla, Brian Collin kreativni direktor i osnivač kompanije Collins, Wernner Vogels, Tehnološki direktor globalnog giganta Amazona, Katia Bassi, Marketing direktor Lambordžini i Brad Smith, Predsjednik Microsofta.

Osim tehnoloških i korporativnih tema, u fokusu konferencije su naravno i glavna globalana poltička i opšta ekonomska kretanja. Jedan od govornika je i Edvard Snouden, osnivač Wikileaks-a, a kao govornici najavljeni su i: Kolinda Grabar Kitarović, Predsjednica Republike Hrvatske; Mišel Barnije, Pregovarač Evropske unije za Bregzit; Nana Akufo-Addo, Predsjednik Gane;, Toni Bler, bivši Premijer Velike Britanije i Jorgos Papandreu bivši Premijer Grčke.

Značaj tehnologije i preduzetničke inicijative na Web Summit-u dodatno ističu i poznate ličnosti, koje su sport, muziku i umjetnost zamijenili sa preduzetničkim pozivom, a među njima se izdvajaju Vladimir Kličko, Niko Rozberg, Akon, Ronaldinjo i mnogi drugi.

Web Summit je po ocjeni brojnih kritičara trenutno najinteresantnija tačka na cijeloj planeti, jer okuplja najznačajnije tehnološke igrače, koji su u prilici da posjetioce upoznaju sa trendovima koji će dominirati u bliskoj budućnosti te mijenjati svijet kakav danas poznajemo.

Jedno je sigurno, Web Summit je i ove godine nadmašio očekivanja mnogih, kako po broju učesnika, tako i po broju posjetilaca, ali nadasve prema onome što se može vidjeti i doživjeti na ovoj konferenciji, koja je ocijenjena od strane časopisa Atlantik, kao mjesto na kojem se rađa budućnost.

Pretraži

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.

[mc4wp_form]
This site is registered on wpml.org as a development site.