Razvoj STEM preduzetničkih ideja

Fondacija za promovisanje nauke PRONA Vas poziva da delegirate i motivišete predstavnice Vaše škole/institucije da se prijave na petomjesečni program (mart – jul), koji se realizuje u okviru projekta ”Žene preduzetnice u nauci”. Projekat finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori kroz Program malih grantova Demokratske komisije koji između ostalog ima za cilj da podrži rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u političkoj i ekonomskoj sferi.

Zainteresovane kandidatkinje se pozivaju da se prijave na:

  • Trodnevnu obuku (16. – 18. mart) na temu razvijanja preduzetničkih ideja u STEM oblastima, koja će biti organizovana u hotelu „Berane“ u Beranama;
  • Program tromjesečne mentorske podrške za razvoj biznis ideja (april, maj, jun);
  • Takmičenje u preduzetničkim idejama – „Elevator Pitch“ (jul).

Cilj ovog programa je da ohrabri i podrži do 30 žena iz 11 crnogorskih opština (Podgorica, Andrijevica, Ulcinj, Bar, Berane, Cetinje, Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Rožaje, Žabljak), starosti od 18 do 35 godina, koje su zainteresovane za razvijanje preduzetničkih ideja u cilju promocije nauke i inovacija. Mogu se prijaviti pojedinačno ili u grupama (maksimum 3 djevojke ili žene po grupi).

Tokom obuke, učesnice će raditi na razvijanju sopstvenih biznis ideja, naučiti kako ih efektno predstaviti, upoznati se sa kreativnim načinom razmišljanja i međusobno se takmičiti. Treneri će koristiti interaktivne i neformalne metode kroz koje će obezbijediti visok stepen uključenosti svih učesnica i aktivno usvajanje znanja i informacija.

Nakon trodnevne obuke, učesnice će dobiti tromjesečnu mentorsku podršku, koja će im pomoći u daljem razvijanju preduzetničkih ideja i pripremiti ih za finalno takmičenje „Elevator Pitch“. Takmičenje će biti realizovano tokom jula 2023. godine. Najbolje 3 STEM biznis ideje biće finansijski podržane.

Učešće u treningu je besplatno i organizator pokriva sve troškove prevoza, smještaja i hrane.

Za više informacija o treningu i mogućnostima učešća možete se obratiti putem mejla na [email protected] ili putem telefona na +382 67 506 905.

Online prijavni formular možete naći ovdje > KLINITE I PRIJAVITE SE
Rok za prijavu je 24. februar 2023. godine.

Pretraži

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.

[mc4wp_form]
This site is registered on wpml.org as a development site.