Konferencija EU INO NET PROJEKTA „Promocija kulture inovacija i podrška saradnji između aktera u oblasti istraživanja, obrazovanja i inovacija“

Direktor Naučno-tehnološkog parka CG učesnik konferencije

U Podgorici je  održana konferencija projekta INO NET  pod nazivom „Promocija kulture inovacija i podrška saradnji između aktera u oblasti istraživanja, obrazovanja i inovacija“. Projekat se implementira u okviru EU Instrumenta pretpristupne podrške – IPA 2016,

Konferenciju su otvorili Milena Lipovina-Božović, državna sekretarka Ministarstva ekonomskog razvoja u Vladi Crne Gore,  Herman Špic,  šef Sektora za saradnju Delegacije EU u Crnoj Gori, Goran Drobnjak v.d. generalnog direktora Direktorata za evropske integracije, programiranje, implementaciju EU fondova i međunarodnu saradnju u  Ministarstvu nauke, prosvjete, kulture i sporta i Konrad Nierubiec, direktor INO NET projekta International Development Ireland IDI.

Lipovina-Božović je kazala da je ovo prvi projekat koji je realizovan u okviru Godišnjeg akcijskog programa Instrumenata za pretpristupnu podršku IPA za 2016. godinu za sektor Konkurentnost i inovacije, a koji se odnosi na promociju i podizanje svijesti o važnosti povezivanja aktera inovacionog ekosistema i daljeg razvoja inovacija u Crnoj Gori.

„Imajući u vidu važnost saradnje svih aktera inovacionog ekosistema, povezivanja naučno-istraživačke zajednice i privatnog sektora, kao i uspostavljanja efikasnih savjetodavnih mehanizama u oblasti intelektualne svojine za postizanje održive konkurentnosti crnogorske privrede u skladu sa evropskim standardima, sprovođenjem ovog projekta dat je doprinos procesu pristupanja naše zemlje EU“, kazala je Lipovina-Božović.

Direktor Naučno-tehnološkog parka Velibor Bošković predstavio je ovaj važan projekat kao centralnu jedinicu inovaciono preduzetničkog ekosistema kao i zakonsku regulativu za razvoj inovativne privrede u Crnoj Gori. Kako je rekao, potencijali inovacionog ekosistema u našoj zemlji su izuzetno značajni ali je saradnja svih aktera na tržistu izuzetno važna gdje se prije svega misli na državni, privatni i akademski sektor.

Pretraži

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.

[mc4wp_form]
This site is registered on wpml.org as a development site.