Uspješno realizovan Info dan za hakaton “Equal Hack: Kod za jednakost”

U Naučno-tehnološkom parku Crne Gore, 11. oktobra 2024. godine, održan je Info dan za hakaton “Equal Hack: Kod za jednakost”. Događaju su prisustvovali predstavnici srednjih škola, profesori i učenici, dok je određeni dio učesnika događaj pratio u online formatu. 

Tokom Info dana, učesnici su se detaljno upoznali sa ciljevima i svrhom Hakatona, koji je usmjeren na razvoj inovativnih rješenja za inkluzivno obrazovanje i borbu protiv diskriminacije. Mogući rezultati Hakatona uključuju mobilne aplikacije, igre, vizualizacije, kvizove, asistivne uređaje, poboljšanu dokumentaciju, akcione planove, dizajn promotivnih kampanja, socijalne eksperimente, online alate i druga kreativna rješenja. Ovaj događaj pružio je srednjoškolcima i predstavnicima srednjih škola priliku da bolje razumiju proces prijavljivanja i učešća na Hakatonu, te načine na koje mogu doprinijeti stvaranju inkluzivnijeg obrazovnog sistema.

Javni poziv za prijave na Hakaton, zajedno sa svim potrebnim informacijama i dokumentacijom, biće objavljen sljedeće sedmice na sajtu Naučno-tehnološkog parka Crne Gore. Obavještenje će takođe biti dostupno putem društvenih mreža i biće proslijeđeno putem emaila svim učesnicima Info dana.

Hakaton organizuje Programska kancelarija Savjeta Evrope u Podgorici, uz Naučno-tehnološki park Crne Gore (STP CG) kao facilitator događaja. Za dodatne informacije i pitanja, kontaktirajte nas na: [email protected].