Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država posjetila Naučno-tehnološki park Crne Gore

Njena Ekselencija, ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, gospođa Džudi Rajzing Rajnke, posjetila je danas Naučno-tehnološki park Crne Gore (NTP CG). Ambasadorku je ugostila Izvršna direktorica NTP CG, gospođa Valentina Radulović, sa svojim saradnicima.


Tokom posjete, ambasadorka Rajnke se detaljno upoznala sa strateškim planovima rasta i razvoja NTP CG, kao i sa budućim koracima u unapređenju rada ove institucije. Jedna od tema razgovora bila je i evaluacioni proces prijava za nove stanare Parka, koji je u završnoj fazi, a uskoro se očekuje prijem novih kompanija, što će dodatno unaprijediti kapacitete i operativne mogućnosti NTP CG.


Ambasadorka Rajnke je izrazila zadovoljstvo infrastrukturnim i tehnološkim kapacitetima NTP CG, naglasivši očekivanje da će Park doprinijeti razvoju preduzetničkog i inovacionog ekosistema Crne Gore. Ona je istakla važnost ovakvih inicijativa za jačanje poslovnog okruženja i stvaranje novih mogućnosti za mlade inovativne kompanije u zemlji.


Naučno-tehnološki park Crne Gore nastavlja da gradi temelje za dinamičan razvoj inovacija i preduzetništva, uz podršku domaćih i međunarodnih partnera, sa ciljem da postane ključni stub razvoja crnogorskog inovacionog ekosistema.